- Autor: barban
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Cibule | 100 |
Mrkev | 120 |
Petržel - kořen | 60 |
Brambory (syrové) | 150 |
Zelí bílé hlávkové | 250 |
Červená řepa | 400 |
Rajčata konzervovaná | 40 |
Ocet | 2 |
Česnek | 5 |
Koření průměr | 3 |
polévka zeleninová | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
zakysaná smetana Meggle | 200 |
Dochucovadla:
3 bobk. listy, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3407 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 61,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 681 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.2, Sacharidy (g): 24.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 12.2, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
cibuli osmahneme na oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel, zelí na nudličky, na kostičky pokrájené brambory, rozmixované rajčata a bobkový list; po té přilejeme vodu, osolíme, opepříme, vaříme cca 20 minut. vedle uvař řepu 20 minut do měkka, nech vychladnout, oloupej, potom nastrouhej nahrubo, přidej do polévky, pak trochu octa a okořeň česnekem, povař 5 minut, na talíři přidej lžíci smetany
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.